HIGH RACER Holder all time one hour world record
is leeg
Facebook
<< vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | volgende >>
 

En nog een ligfietsevenement: in Peer, BelgiŽ

26 februari 2014Naar boven
En nog een ligfietsevenement: in Peer, BelgiŽ
Wereldkampioen Stijn van de Maele uit Belgie op een M5 Low Racer
Gratis testen van allerlei ligfietsmodellen en een compleet wedstrijdprogramma. ligfietstestdag.net76.net/page2.html
 

Voor wie Middelburg erg ver is

21 februari 2014 

Ligfiets opstapdagen in Assen, Breda en Ede

Voor wie Middelburg erg ver is
 

M-Raceren met zijn tweeŽn in Japan

4 februari 2014Naar boven

Kazuo Miyakawa met dochter op de door hemzelf geassembleerde M5 M-Racer

M-Raceren met zijn tweeŽn in JapanZeker een deja-vu voor mezelf... Op precies dezelfde manier liftte mijn eerste Greyhound "Shatci" altijd mee tijdens lange snelle afdalingen in de Italiaanse Dolomieten.
M-Raceren met zijn tweeŽn in Japan
 

VIKINGTOUR 2014 NOORWEGEN door Bram Moens

15 januari 2014Naar boven

Het ultieme klimevenement

VIKINGTOUR 2014 NOORWEGENWe schrijven 2006 en ik had me voorgenomen om na 23 jaar wedstrijden en records te rijden de VT 2006 als mijn "laatste grote wedstrijd/uitdaging" te beschouwen...
Dat beeld werd op dat moment versterkt door het volgende: een 18-jarige deelnemer die net achter me was gefinisht in de openingsklimtijdrit hoefde bij wijze van spreken alleen maar te douchen om hersteld te zijn. Zelf voelde ik die klimtijdrit de volgende ochtend nog in mijn benen. Enig excuus voor mij: een ruim generatieverschil.

Enfin, nu is het 2014 en het plan is opgevat om dat fantastisch mooie Viking Tour-evenement nog eens te doen. Deze maal gelukkig ook met jongere M5 CHR gebruikers! Tot nu toe is het van vier personen zeker dat ze deelnemen maar als er zich nog meer ligfietsers aangetrokken voelen dan zou ik zeggen: "Meld je aan!"
Op dit moment zijn er nog rond de 80 startbewijzen te vergeven. Een lichte ligfiets en een goede conditie zijn dingen die je gaan helpen. Bekijk vooral even het parcours op de site.

Voorts: nog een ander Scandinavisch fietsevenement, Sverigetempot-2014. Ook daaraan doen reeds twee M5-ers mee met hun Carbon High Racer en ook daar zijn nog startplaatsen te vergeven.
 

Wat zijn nog meer handige dingen in carbon?

13 januari 2014Naar boven

Een lange versie schoenlepel voor de rest van je leven....

Wat zijn nog meer handige dingen in carbon?Voor mij als herniapatient is het een must....Zo'n banaal product wat schoenlepel heet maar:

Of ze knikten na verloop van tijd (staal)

Of ze scheurden gewoon (plastic)

Dus in een paar verloren uurtjes een malletje gemaakt van een flinke maat (60 cm) schoenlepel en nooit meer geknik, gescheur en gezeur!

Wat zijn nog meer handige dingen in carbon?
 

Nieuwe website van Bram's foto's, schilderingen en nog wat nu online

8 januari 2014Naar boven
Nieuwe website van Bram's foto's, schilderingen en nog wat nu online Van heel dichtbij tot heel veraf en alles wat daar tussenin zit. Veel kijkplezier

Bram Moens

www.brammoens.nl >>

 

Hele lichte carbon/kevlar drager voor M5 CHR en M5 M-Racer ontwikkeld

24 december 2013Naar boven

En wellicht ook voor andere types en merken....

Hele lichte carbon/kevlar drager voor M5 CHR en M5 M-Racer ontwikkeldAls een van de eerste nieuwe producten die de komende maanden beschikbaar komen hierbij de eerste plaatjes van het prototype wat uitgevoerd is in een nagenoeg kraakvrije carbon/kevlar uitvoering. Deze drager weegt een onvoorstelbare 125 grammen en kan met gemak een 17 ltr. M5 Toptas tot een kilo of 8 dragen. Daarnaast is het natuurlijk ook nog eens een heel practisch spatbord. Bevestiging vindt plaats direct aan de stoel m.b.v. 4 boutjes. Uiteraard M5...

Prijs wordt tweede helft januari bekend gemaakt
Hele lichte carbon/kevlar drager voor M5 CHR en M5 M-Racer ontwikkeld
 

Leverbaar: handige alu/pom houders voor fietscomputer of GPS

22 november 2013Naar boven
Leverbaar: handige alu/pom houders voor fietscomputer of GPSWe hadden al wat testritten gemaakt en dit blijkt inderdaad handig: de fietscomputer en/of GPS onder het stuur plaatsen in plaats van er bovenop. Beter zicht en een betere plaatsing van de handen op het stuur.
Verkrijgbaar in drie verschillende lengtes (40, 60 en 80 mm). De beugels zijn zwart geanodiseerd. Prijs van de kleine aluminium 'banaan' en de POM cilinder is Ä 12,-
Leverbaar: handige alu/pom houders voor fietscomputer of GPS
 

M5 bestaat deze maand 30 jaar.....

19 november 2013 

Van 27 kg zware stalen M5 Trike naar 3 x zo lichte M5 Carbon High Racer

M5 bestaat deze maand 30 jaar.....
Noord-Denemarken, 1984
 

Weeralarm, windkracht 12, Oosterscheldekering gesloten, kortom: Ideaal testweer!

28 oktober 2013Naar boven
Weeralarm, windkracht 12, Oosterscheldekering gesloten, kortom: Ideaal testweer!In 1998 op de Veerse Dam ooit eens heel hard gesprint met mijn toenmalige M5 Carbon Low Racer met staartpuntje. Ik tipte toen 78,3 km/u aan.

Nu, ruim 15 jaar later op een andere fiets, de M5 Carbon High Racer maar zonder staartpunt echter met vergelijkbaar weer, windsterkte en windrichting is het tijd om het nog eens te proberen. Op weg naar de Veerse Dam voorbij een boerderij rijdend begon het al goed met halve wind . Het HED 3 achterwiel met zijn brede vleugelprofielen maakt het me moeilijk en ik weet me op een been staande te houden met de fiets bijna liggend tussen me. Een paar tellen later kwakken achter me twee lantarenpalen in de groei een voor een tegen de grond. Turbulent plekje. Op de dam zelf is na de laatste voetgangersbrug een flauw bochtje ietwat naar beneden en daarna is het 300 meter rechtuit knallen. Op het eind kijk ik en zie dat de teller is blijven steken op 77.3 km. Maar er zijn verzachtende omstandigheden...Inmiddels 57 jaar, niet erg getraind en geen stroomlijnpunt. Het meest positieve nieuws op de terugweg met windkracht 11-12 pal tegen lees ik op mijn teller af en is iets wat alleen ligfietsers kunnen ervaren: 28 km steady-on!
Weeralarm, windkracht 12, Oosterscheldekering gesloten, kortom: Ideaal testweer!
<< vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | volgende >>
Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de informatie op deze site.© Copyright 2003 - 2022 M5 Ligfietsen / Vipers
Nieuws
Video
Modellen
M5 Lightweight bike parts
Carbon Specials
M5 Specials
Overige producten
Dealers
Waarom een M5
Wedstrijden en records
Onze klanten
Contact
Minimal Bike
2-SPOKE
Bram Moens
 Laatste nieuws
 Archief
 Zoeken
 Sponsoring
 Evenementen
 Publicaties
 Sitemap