HIGH RACER Holder all time one hour world record
is leeg
Facebook
<< vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | volgende >>
 

Goud op EK Oostende voor Jetze Plat met zijn nieuwste M5 Handbike

21 mei 2016Naar boven

Ongeslagen wereldkampioen Zanardi (ex Formule 1) voor het eerst sinds 2011 geklopt....

Goud op EK Oostende voor Jetze Plat met zijn nieuwste M5 Handbike
Foto: Tom Skulander
Het was de ultieme uitdaging voor Jetze. De door hem en ieder ander bewonderde Zanardi ooit eens te kloppen. Vorig jaar nog reed hij nog vele minuten achter hem (en ook op anderen) tijdens het onderdeel tijdrijden. Nu rijdt Jetze eenzaam vooraan! Het verschil in snelheid met vorig jaar ligt rond de 3 a 4 kilometer. Dat heeft een beetje met het veel lagere gewicht te maken (minus 4.5 kg) maar vooral door het feit dat ik het frame geminimaliseerd heb en zo hoog en krap mogelijk naast hem heen gevormd heb. De oorspronkelijke aluminium bak van zijn vorige alu bike zorgde voor veel oppervlak en turbulentie.Bij de nieuwe M5 Carbon Handbike is zoiets totaal afwezig.
Verder zijn er als leukigheidje nog speciale carbon aerocranks gemaakt want die zijn op een handbike een stuk langer en vol in de wind.
Op de stukken met een beetje wind in de rug was Jetze in staat om hele stukken 56 km per uur te rijden. ARMKRACHT!
Jetze zit momenteel op 292 Watt geleverd vermogen. Dat komt aardig in de buurt wat ik nu nog over heb met de benen...
Ten tijde van mijn werelduurrecord genereerde ik een uur lang 333 Watt en dat is nu, 22 jaar later op mijn bijna 60 ste gezakt naar +/- 300 Watt.

 

Hier is ie dan: De nieuwe M5 Carbon Handbike van Jetze Plat

19 mei 2016Naar boven

Een van de drie projecten onthuld

Hier is ie dan: De nieuwe M5 Carbon Handbike van Jetze Plat
Jetze Plat in actie tijdens tijdrit
Foto: Bert Willems
In 1994 heeft M5 ooit Cr-Mo Handbikes ontworpen en geproduceerd (zo'n 60 stuks in totaal). Lang was ook de volledige bedrijfsnaam: M5 Ligfietsen en Handbikes. Toen door veranderende regelgeving van de overheid dit niet meer lonend was is deze productie en verkoop stopgezet. Aan een kant jammer want dit product had nog veel verder kunnen groeien.

En toen belde in september vorig jaar sportarts Paul Grandjean op met de vraag, meer een verzoek eigenlijk, of ik Jetze Plat kon helpen aan een echte snelle en lichte handbike (een drie-wiels zogenaamde kniezitter). Eigenlijk kwam dat qua planning goed uit aangezien ik te maken had met een verlate framelevering van CHR's. Want een carbon wedstrijd handbike bouwen uit het niets doe je niet zomaar. De eerste testritten konden reeds tussen Kerst en Nieuwjaar gemaakt worden en na verschillende finetune sessies zijn de eerste trainingen en wedstrijden er op verreden en niet zonder succes.... Tijdens een laatste tijdrit over 12 km met veel haakse bochten won Jetze met overmacht in een gemiddelde van meer dan 41 km! Dat was 3 km meer dan zijn naaste concurrent die anders juist 2 km harder reed...

Morgen al wordt een belangrijk EK kwalificatie toernooi in Oostende gereden met de handbike waar ook ex Formule 1 coureur Zanardi zal meeracen. We hopen op spektakel want Zanardi is de te kloppen man daar. Nu Jetze eindelijk evenwaardig materiaal heeft om mee te strijden moet hij toch aardig in de buurt gaan komen zo niet erover heen gaan.


Meer weten over supersporter Jetze Plat?


www.jetzeplat.nl
facebook.com/jetzeplatprohandbiker

www.vimeo.com/166986729 >>

 

Coming up soon!

18 mei 2016Naar boven

Drie grote projecten bij M5 binnenkort openbaar

Coming up soon!Laatste anderhalf jaar hier bij M5 keihard doorgegaan met ontwikkelen van nieuwe producten maar deze niet kunnen laten zien vanwege uiteenlopende embargoredenen. Soms best wel lastig maar nu komt er dan toch een uit de doeken en is in de praktijk meteen een hele succesvolle gebleken. Morgen meer hierover!
 

Wereldprimeur?

2 maart 2016Naar boven

Dhr. Halbertsma, 90 jaar, en sinds zaterdag M5 Carbon High Racer berijder. Na deze 72- en 90 jarigen mogen ook de jongeren weer;)

Wereldprimeur? Verbluffend soepel verlopen de eerste meters op zijn nieuwe M5 Carbon High Racer. Een hand aan het stuur, de ander gebruikend om spiegel en zomerhoed recht te zetten...
En nee, er zijn geen tips nodig voor een vlotte start. Even een paar korte ritjes om te kijken of stuurpenhoek en zithoek goed zijn en dat was het.

Nadat deze aangepast zijn volgt er een wat uitgebreidere testrit in de polder met zijn kleinzoon op een test CHR en ondergetekende op de eigen limoen CHR. Het is zonnig, koud en er staat een snoeiharde wind. We laten dhr. Halbertsma het tempo bepalen en met die tegenwind gaat het dan nog steeds zo'n 18 km/u...Voor de wind op de terugweg rijden we gewoon 30.

Belangrijkste voor heer Halbertsma is comfortabel en prettig kunnen fietsen en inderdaad: door heel weinig energie te hoeven leveren op de M5 Carbon High Racer wordt hieraan ruimschoots voldaan. Zijn fietsende vrienden hebben inmiddels allemaal een electrisch ondersteunde fiets. Maar zoiets is niet aan dhr. Halbertsma besteed: Niet comfortabel genoeg. Door te kiezen voor de lichte (9 kg) en lichtlopende ( 2 x 28 inch wielen) Carbon High Racer hoopt hij weer goed mee te kunnen rijden.Tot nu toe gebruikte hij daarvoor zijn inmiddels 17 jaar oude M5 Blue Glide, maar ja die was nu een beetje oud en zwaar aan het worden...

Voor de wat langere meerdaagse afstanden is de M5 CHR uitgerust met de nieuwste Carbon Tail Bag van 21 ltr. Deze voegt slechts een halve kilo toe aan de fiets maar helpt het energieverbruik nog meer te verlagen. Het crankstel is uitgevoerd met wat kleinere bladen dan gebruikelijk, dit om de versnellingsstapjes wat kleiner te houden, maar met 42-11 als grootste en 24-36 als kleinste verzet is het bereik sowieso enorm.

We zijn zeer benieuwd naar de komende reiservaringen van hem!

www.pzc.nl/regio/walcheren/90-jarige-schaft-supersnelle-ligfiets-aan-1.5768754#comments >>

Wereldprimeur? Wereldprimeur? Wereldprimeur?
 

Down under is het zomer...

14 februari 2016Naar boven
Down under is het zomer...M5 CHR enthousiast Paul Worden (nog maar 72 !!) stuurde een mooie actiefoto op vanuit Australië en deze video.

Of deze! deze video.
 

ORTLIEB Ligfietstassenset in de aanbieding!

6 november 2015Naar boven
ORTLIEB Ligfietstassenset in de aanbieding!We hebben nog een beperkt aantal fantastisch mooi gemaakte en zeer degelijke ORTLIEB ligfietstassen in de aanbieding (set is een linker en rechter zijtas) die behalve op M5 ligfietsen ook op de meeste andere ligfietsen passen.

Verkrijgbaar in zwart/zwart en rood/zwart voor de ongelofelijke prijs van 189 Euro per set
ORTLIEB Ligfietstassenset in de aanbieding!
 

Zuid Koreaanse M5 Carbon High Racer klanten

26 oktober 2015Naar boven
Zuid Koreaanse M5 Carbon High Racer klanten Ook in Zuid Korea wordt er enthousiast geligfietst op met name M5 Carbon High Racers.

Hier wat foto's van M5 klanten uit de regio rond Seoul
Zuid Koreaanse M5 Carbon High Racer klanten Zuid Koreaanse M5 Carbon High Racer klanten
 

En nog een mooie uit de baai van Dieppe in Frankrijk...

26 oktober 2015Naar boven
En nog een mooie uit de baai van Dieppe in Frankrijk...Fiets is van meervoudig M5 klant Daniel Gonano uit Frankrijk
 

Laatste 6 superstrakke M5 stroomlijnkuipen beschikbaar!

5 oktober 2015Naar boven

Voor de prijs van een goed achterwiel een high-tech kuip

Laatste 6 superstrakke M5 stroomlijnkuipen beschikbaar!De geschiedenis van deze stroomlijnkuipen gaat terug naar de begin jaren negentig tijdens een samenwerking tussen M5 en de TU-Delft afdeling aerodynamica.
De prestaties van deze kuip bij 250 Watt zijn 72.6 km/uur (vlakke weg, geen wind).
Deze waarden zijn in 1995 officieel gemeten in de windtunnel van Marknesse (NL)

Behalve als gebruik voor een tweewielerkuip zijn deze kuipen ook bijzonder geschikt voor o.a. opleidingen die bezig zijn met een project als zuinigheidsraces. De stroomlijnkuipen kunnen met weinig moeite aangepast worden voor een driewielig voertuig, al of niet elektrisch ondersteund.

Deze zeer degelijk en strak gebouwde kuipen zijn gemaakt van glasfiber met polyester en afgewerkt met een prachtig glanzende gelcoatlaag in licht of iets donkerder zeegroen.

De afmetingen van de kuipen zijn: 260 x 91 x 54.5 cm. ( l x h x b). Gewicht is rond de 7 kg.

Prijs per stuk voor deze bijzondere kuipen komt op slechts 650 Euro!
Laatste 6 superstrakke M5 stroomlijnkuipen beschikbaar!Laatste 6 superstrakke M5 stroomlijnkuipen beschikbaar!Laatste 6 superstrakke M5 stroomlijnkuipen beschikbaar!
 

Mont-Ventoux, bergaf 107 km/u met de M5 Carbon High Racer

5 oktober 2015Naar boven

...een waar gebeurd verhaal uit Frankrijk door Patrick Proesmans

Mont-Ventoux, bergaf 107 km/u met de M5 Carbon High RacerElk jaar plannen we met enkele vrienden in de maand mei een week fietsvakantie. Vorig jaar boekten we met vijf een week vakantie te Bedoin aan de voet van de Mont Ventoux. Aangezien onze jaarlijkse bergfietsvakantie de enige periode is dat de racefietsvrienden eens kans hebben om mij te verslaan waren ze er alle vier op gebrand om mij met hun racefietsjes te grazen te rijden. Vier racefietsen van 6 tot 8 kg aan de start tegen mijn rode M5 Carbon High Racer van een kleine 9 kg.

Het gewichtsverschil tussen de rijders is echter veel groter. Ik ben helaas diegene die veel te weinig sport en met mijn 1.76 m zet ik toch 87 kg op de weegschaal neer...
De andere vier hebben weer allemaal goed getraind en zitten mooi onder de 80 kg. Van Bedoin aan de typische startplaats, de fontein, naar de top via Chalet Renard is zo'n 21 km. Het topje ligt boven de 1.900 meter in het eenzaam verlaten maanlandschap.

Het verdict, twee man voor mij, jongens die continue trainen heel het jaar door, en twee man van het normale kaliber achter mij. Ik was dus derde boven in 2 uur 17 minuten en was daar gezien mijn slechte conditie best gelukkig mee. Enkele jaren en 10 kg geleden heb ik hetzelfde traject met mijn ligfiets nog net binnen de 2 uur gereden. Vervolgens bergaf naar Malaucene... haha, dat lag me natuurlijk wel. Na een halve minuut zag ik de 4 musketiers al uit mijn spiegeltje verdwijnen. Ze reden rond de 65 tot 70 km per uur op de rechte stukken terwijl ik continu moest remmen opdat ik niet boven de 90 km per uur zou gaan.

Plots zag ik in de verte een racefiets die blijkbaar elke bocht en hoek daarboven kende. Dit moest iemand uit de buurt zijn, de man gooide zich in elke bocht en maakte zich zo klein mogelijk. Aangezien ik het terrein niet kende bleven we op de steilste stukken vrij dicht bij elkaar. Ik stak hem wel vlot voorbij en liep vlot uit wanneer het rechtdoor ging maar voor elke bocht remde ik veel harder dan hij zodat hij terug wat dichter kwam.

Na ongeveer 5 km begon de hellingsgraad onder de 10 procent te zakken en werden de rechte stukken wat langer. Ik kon dan ook in alle veiligheid mijn paard loslaten en hem laten gaan. 107 km per uur zag ik op mijn Garmin GPS horloge verschijnen, de lokale jongen was verdwenen. Toen ik in het dorp van Malaucene aan het wachten was op mijn vrienden kwam de racer circa 10 minuten later ook aan en stopte naast mij.

Ik stond te kijken in de etalage van een fietswinkel en hij sprak me aan in het Frans. Het was inderdaad een buurtbewoner en hij vertelde me dat hij in die 20 jaar dat hij tientallen keren per zomer de Mont Ventoux had beklommen nog nooit iemand had tegengekomen die hem in het naar beneden rijden was voorbijgestoken. Zijn bijnaam was naar het schijnt Roi de la Montagne wat zo veel betekent als koning van de berg.

Wist ik veel ocharme...ik had het hem anders wel eens gegund. Best grappig dat deze fervente racer, die nog nooit een ligfiets had gezien in zijn hele leven, ineens de duimen moest leggen...
<< vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | volgende >>
Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de informatie op deze site.© Copyright 2003 - 2022 M5 Ligfietsen / Vipers
Nieuws
Video
Modellen
M5 Lightweight bike parts
Carbon Specials
M5 Specials
Overige producten
Dealers
Waarom een M5
Wedstrijden en records
Onze klanten
Contact
Minimal Bike
2-SPOKE
Bram Moens
 Laatste nieuws
 Archief
 Zoeken
 Sponsoring
 Evenementen
 Publicaties
 Sitemap