HIGH RACER Holder all time one hour world record
is leeg
Facebook
 

Voor de professionele site van M5 onderdelen, ga naar: www.m5pro.com

 
 

Introductie

Naar boven
De high-end en lichtgewicht onderdelenreeks van M5 voor het optimaliseren van elke racefiets. Deze onderdelen worden inmiddels wereldwijd gebruikt voor het verder tunen van racefietsen in de high-end klasse, zowel OEM als aftermarket.

Het extreem lage gewicht, de grote structurele stijfheid, betrouwbaarheid en de esthetiek van onze high-end lijn maakt onze remmen, naven en andere onderdelen de logische keus voor iedereen die hoge eisen stelt aan zijn of haar materiaal.
 

Optimaliseren met FEM

Naar boven

Massadistributie optimaal bepalen

Optimaliseren met FEMM5 onderdelen zijn niet zomaar licht gebouwd. Om dit te bereiken zijn aan elk onderdeel vele prototypes en maandenlange berekeningen voorafgegaan met onze tekenprogramma's Pro Engineer en Pro Mechanica (dit laatste is het Eindige Elementen Methode pakket, Finite Element Method)

Maar behalve de hulp van de software blijft toch het idee waarmee gestart wordt en de interacties hierop het belangrijkste tijdens het verder ontwerpen. Met andere woorden: de manier van kijken als uitgangspunt. Wij denken dat dit het duidelijkst tot uiting gekomen is in de remmenset. Er vinden echter ook vaak innovaties plaats op plekken die je niet direct kunt zien maar die wel zorg dragen voor een efficiëntere draai- of fraistechniek. We kunnen stellen dat door deze intensieve berekeningen met de huidige gegeven materialen we echt op de grens zitten wat technisch haalbaar is. Kortom, het kan nu niet meer exceptioneel lichter. Uiteraard zit er nog een flinke veiligheidsmarge ingebouwd in de producten maar die vinden we ook nodig voor de betrouwbaarheid, de duurzaamheid en last but not least: de veilgheid van de gebruiker! Met dit alles kunnen we tevens stellen dat na verloop van tijd meerdere merken zich bewust zullen worden van deze bijzondere lichtgebouwde onderdelen, maar voorlopig zijn het onze klanten die als eerste daarvan kunnen profiteren!
 

M5 Winnaar Aluminium Award 2006

Naar boven

Erkenning van innovatieve karakter M5

M5 Winnaar Aluminium Award 200620 september 2006 heeft M5 Ligfietsen de prestigieuze European Aluminium Award in de categorie "Innovation" bij "Consumer /End products" gewonnen. M5 deed aan deze competitie mee met een door Bram Moens ontworpen M5 side-pull rem.

Grote namen uit de Europese industrie (55 stuks) als Audi, Porsche, Lotus, Castelli enz. liet M5 achter zich door het uitermate doordachte en innovatieve ontwerp. Dit resulteerde erin dat de jury bestaande uit verscheidene mensen uit de industrie en diverse Technische Universiteiten unaniem voor M5 stemden.

Meer over de award onder het item van onze lichtgewicht remmen.
Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de informatie op deze site.© Copyright 2003 - 2023 M5 Ligfietsen / Vipers
Nieuws
Video
Modellen
M5 Lightweight bike parts
Carbon Specials
M5 Specials
Overige producten
Dealers
Waarom een M5
Wedstrijden en records
Onze klanten
Contact
Minimal Bike
2-SPOKE
Bram Moens
 Introductie
 M5 lichtgewicht rem
 Remschoenhouders
 Crankstel en trapas
 Voor- en achternaaf
 Velgen
 Lightweight parts dealers
 Contact